Teknisk guide

Teknisk guide

Regnfrakken er et musthave i det danske vejr, men hvad skal man være opmærksom på, når man køber en regnfrakke?

Vi har lavet en guide, så du er klædt på til at vælge den helt rigtige regnfrakke.

 


VANDTÆTHED

En frakkes vandtæthed måles i vandsøjletryk. Hvilket vandsøjletryk en regnfrakke kan klare, angives i MM over 24 timer. Man betegner en frakke som vandtæt, når den kan klare et vandsøjletryk over 3.000 mm på 24 timer.

MATERIALET

Tekniske regnfrakker er lavet ved, at man sætter 2 eller 3 lag forskellige materialer sammen. Et yderlag, som vælges ud fra kriterier om slidstyrke, følsomhed overfor lys, komfort, samt naturligvis look, samt et indre lag bestående af membraner eller coatings. Det er disse membraner og coatings, der primært definerer jakkens vandtæthed og åndbarhed.

TAPEDE SØMME

For at en regnfrakke skal være vandtæt, skal man sørge for, at det ikke kun er materialet, der er vandtæt, men at sømmene er sikrede med tape, der hvor symaskinen har lavet nålehuller. 

En regnjakke tapes manuelt en ad gangen af en medarbejder. Det er en specialiseret proces, der kræver dygtige medarbejdere, de helt rigtige maskiner og års knowhow. 

COATING

Udover den vandtætte membran på indersiden af en regnfrakke, laver man en overfladebehandling udenpå, som er vandafvisende og gør, at frakken ikke føles våd og tung. Det er almindeligt at bruge en overfladebehandling, som indeholder fluor-carboner, men da det er skadeligt for miljøet og derfor for mennesker, benytter vi kun fluorfri coating.

BSCI

Sidst men ikke mindst, synes vi, det er vigtigt, at du og vi kan stole på, at de regnfrakker, du sælger, er produceret på ordentlig vis, og derfor samarbejder Danefæ kun med BSCI certificerede fabrikker. Det betyder, at vi ved, at arbejdsforholdene for de ansatte er gode.

GOD FORNØJELSE I REGNEN!