Det hele startede med en regnfrakke, eller rettere manglen på samme.

Danefæ blev en realitet, da 4 barndomsvenner blev trætte af cykelturen på arbejde uden en god teknisk, men også smuk regnfrakke. 

Danefæs mission var fra starten klar; vi ville lave kvalitetsprodukter, hylde den skandinaviske designhistorie og sætte farver på gadebilledet.Vi ville ”MAKE PRACTICAL BEAUTIFUL”, og vi ville omfavne det lunefulde nordiske vejr med farvestrålende og praktiske designs.

Siden da har kollektionerne vokset sig større og større, men vi har stadig samme mission.

Vores overtøj er udarbejdet efter skitøjs-principper med højteknologiske membran-systemer og tapede sømme, der holder vind og regn ude, men lader din krop ånde.

Parallelt dermed er vores overtøj designet til et liv i by, på land, i skoven eller på stranden efter vores principper om enkelhed, klædelighed, bevægelighed og farveglæde.

Vi går op i produktion og forbrug med omtanke. Vi tror på bæredygtighed gennem et opgør med ”brug og smid væk”-kulturen. Danefæs overtøj kan bruges nu og om 10 år.

Vi arbejder med producenter, der alle er BSCI-certificerede og derudover enten Oeko-tex, Svanemærke eller GOTS certificerede. Vores farverige og holdbare produkter følger, ud over gældende europæisk og dansk lovgivning, et helt specielt Danefæ regelsæt for brug af kemi, sikring af slidstyrke og garanti for skønhed også efter mange års brug.

Vores vind- og vandtætte overtøj er designet og fremstillet uden fluorcarboner.

Alt vejr er fint vejr, når du har Danefæ på!

Christine, Eric, Nina og Louise 

Danefæ

Kvalitet med omtanke

Danefæ tager udgangspunkt i principperne i FN’s Global Compact ud fra et ønske om at arbejde seriøst og struktureret med samfundsansvar (CSR – Corporate Social Responsibility). Med vores grundlæggende værdier om ”Kvalitet med Omtanke” og Global Compact som baggrund vil vi i Danefæ konkret fokusere på:

- produkter med omtanke
- produktion med omtanke
- forbrug med omtanke
- omtanke for arbejdspladsen
- omtanke for børneliv

Plads til leg

Vi laver blødt, praktisk og funktionelt tøj, der giver plads til aktivitet og leg ude og inde for både store som små. Det er vores grundlæggende holdning, at børn skal have lov til at være børn! Derfor har vi fokus på:

  • Kvalitet

    Vores produkter holder sæson efter sæson eller barn efter barn efter barn og til masser af slid og sjov, hvilket både gavner slutbrugeren økonomisk set men også samfundet generelt ud fra en genbrugstanke.

  • Sikkerhed

    Det allervigtigste for os er, at vores produkter er sikre og ikke på nogen måde kan udgøre en sikkerhedsrisiko for vores kunder.

Ingen skadelige stoffer

Vi står på hovedet for at undgå skadelige stoffer i vores produkter og tester hver ny producent, farve og teknik (ex. print) for at være sikre på overholdelse. Vi stiller strenge krav til vores producenter og reviderer disse krav løbende i samarbejde med Dansk Teknologisk Institut (www.dti.dk) samt det internationale organ SGS (www.sgs.com).
Vi sikrer fortsat Produkter med Omtanke ved løbende at foretage stikprøvekontroller og tests af kvalitet, holdbarhed og kemi. Og vi ønsker at videregive så grundig og præcis dokumentation til vores kunder om produkterne og deres funktionalitet som muligt.

Omtanke for miljø

Vi udvælger producenter med omtanke for deres påvirkning af miljøet, og vi indgår kontrakter med disse, hvorefter producenten forpligter sig til at leve op til vores Code of Conduct samt naturligvis nationale såvel som internationale regler på området samt at tilrettelægge produktionen, så denne er mindst muligt skadelig for miljøet. Vores Code of Conduct bygger på principperne i Global Compact. Vi kræver naturligvis, at alle vores producenter lever op til EU’s kemikalielovgivning REACH, der regulerer brugen af kemikalier og sikrer at kemikalier bruges forsvarligt og med minimal risiko for sundhed og miljø.

Omtanke for rettigheder

Ingen ulovlig børnearbejde

Vi accepterer ingen ulovlig børnearbejde i produktion af vores tøj, og vores producenter forpligter sig til i vores kontrakt med dem ikke at benytte ulovligt børnearbejde i produktion af vores tøj. Tematikken om børnearbejde er dog ikke kun sort/hvid. I mange lande er børns indtægt ved lovligt arbejde afgørende for hele familiens opretholdelse. Det er derfor vigtigt, at man ikke afviser, at børn kan arbejde på steder med ordentlige forhold og i en kontrolleret mængde. Afviser man al børnearbejde kan det få helt uoverstigelige konsekvenser for både børnene og deres familier, da børnene så er nødsaget til at søge arbejde indenfor langt farligere og ukontrollerede områder. Vi støtter derfor børns arbejde på mindre og ikke belastede områder i et begrænset og lovligt omfang, der ikke står i vejen for børnenes mulighed for skolegang og uddannelse.

Omtanke for arbejdstagerrettigheder

Vi udvælger producenter med omtanke for deres arbejdsmiljøforhold og i vores kontrakter med producenten forpligter de sig til at leve op til nationale og internationale regler på området, herunder at respektere menneskerettigheder og have ordentlige arbejdsforhold.
Vi sikrer overholdelse af miljøkrav og menneskerettigheder ved jævnlige besøg af vores produktionssteder for at sikre kvalitet og ordentlige forhold. Hovedparten af vores produktion udføres desuden af producenter, som vi har en længerevarende relation til, hvorved gensidig respekt, dialog og åbenhed oparbejdes – og problemer lettere overkommes.

Forbrug med omtanke

Danefæs produkter har en kvalitet, der holder til masser af aktivitet, leg og slid, og det betyder også, at det kan gå i arv og genbruges fra barn til barn til barn eller sæson efter sæson – og at vi dermed kan være med til at mindske en brug-og-smid-væk kultur i forhold til vores produkter.

Partnerskab og dialog med vores forhandlere med henblik på fælles udvikling

Vi ønsker at indgå samarbejde og partnerskab med vores forhandlere for sammen at finde måder, hvorpå både vores forhandlere og Danefæ positivt kan udvikle salg og kommunikation med fokus på vores værdier og tilgang til CSR til slutbrugerne.

Dialog med slutbrugere

Vi ønsker at bygge på vores familiære ånd i vores direkte kommunikation med slutbrugerne – og skabe engagement og oplysning om vores fælles indsats for at opnå de bedste resultater indenfor vores værdier om Kvalitet med Omtanke og Plads til Leg.
Vi ønsker at kommunikere og samarbejde med vores slutbrugere om, hvordan produkterne får så langt et liv som muligt og med mindst mulig miljøpåvirkning, bl.a. gennem information om hensigtsmæssig håndtering af produkterne i forhold til vask samt gennem henvisning til facebookgrupper om videresalg af Danefæ-produkter for derved at opfordre til genbrug.

Modeller og mangfoldighed

Vi er opmærksomme på, at vi i vores valg af modeller til vores præsentationsmaterialer kommunikerer værdier, og vi ønsker at understrege mangfoldighed og ”plads til leg” ved brug af en bred vifte af naturlige modeller, der afspejler diversiteten i resten af samfundet.
Vi sikrer forbrug med omtanke ved at holde et skarpt øje på kvalitet og vedblivende at kvalitetsteste og videreudvikle og ved at opnå og dele viden om Forbrug med Omtanke med forbrugere og forhandlere.

Omtanke for arbejdspladsen (medarbejderforhold mv.)

Danefæ er en mindre virksomhed med en familiær tone tilsat humor og respekt. Vi sætter en ære i, at alle relevante medarbejdere/områder bliver hørt i sager, der involverer dem og at der er nem, tilgængelig og god kommunikation på tværs af niveauer og områder i organisationen. Vi tror på, at vi alle bærer en del af hinandens liv i vores hænder – og det er derfor vigtigt med gensidig respekt for hinanden og hinandens arbejde på tværs af organisationen. 

Arbejdsmiljø

Vi ønsker et rart og sikkert arbejdsmiljø for vores medarbejdere, og har derfor i samarbejde med en ekstern autoriseret arbejdsmiljørådgiver udarbejdet en Redegørelse om arbejdsmiljø og iværksat tiltag for at sikre et rart og sikkert arbejdsmiljø.

Work-Life balance

Vi ønsker glade medarbejdere med plads til familie og fritidsliv, og vi understøtter derfor at ekstra arbejdsindsats i travle perioder kan afspadseres, så snart det passer både medarbejder og arbejdet.

Omtanke for børneliv

Vi støtter løbende initiativer, der sætter fokus på elementer af vores værdier om at ”Børn skal have lov til at være børn” og ”Plads til Leg”

Kvalitet, ikke kvantitet

Hos Danefæ betyder vores syn på bæredygtig mode ikke kun, at vi bruger kvalitetsmaterialer og ansvarlig produktion for at lave det bedst mulige produkt, der holder langt ud over den nuværende trendcyklus, men også at producere så lidt overskudslager som muligt.
 
I praksis betyder det: 
 
  - aldrig at øge vores ordremængde for at få lavere priser pr. enhed.
 
  - aldrig at sende gamle varer til destruktion.
 
  - altid at stræbe efter at finde et godt hjem til hvert eneste stykke tøj, vi producerer :-)

Sponsorat af børnehjem

Vi støtter fast hver måned organisationen DinNødhjælp, som driver et børnehjem i Nigeria for børn, der er fordrevet fra deres familier og landsbyer pga. beskyldninger om heksekraft. Generelt vil DinNødhjælp fremadrettet udgøre vores primære samarbejdspartner på støtteprojekter under overskriften ”Omtanke for børneliv”. Læs mere om organisationen og børnehjemmet på dinnoedhjaelp.dk.

Donation af tøj

Vi donerer løbende tøj til børnehjem forskellige steder, primært i Afrika.

Indsamling

Vi indsamler penge til organisationer med fokus på børneliv i forbindelse med særlige arrangementer som lagersalg o.a.

Sponsorat af WWW Verdensnaturfonden

Danefæ er erhvervssponsor af WWF Verdensnaturfonden.