Drømmer du om at blive vinterbader? Så er det nu, du skal begynde

Drømmer du om at blive vinterbader? Så er det nu, du skal begynde

Der er mange fordele for dig som vinterbader. Og med en række produkter i Danefæs sortiment kan du gøre badeturen endnu mere behagelig.


Går du med en drøm om at forlænge sommeren og få gode oplevelser i naturen året rundt, så er vinterbadning måske noget for dig. Og faktisk er lige nu det bedste tidspunkt at starte op.

Du har måske allerede været en tur i bølgerne i løbet af sommeren, da de høje temperaturer i Danmark kunne give de fleste hedeslag, og behovet for en kølig dukkert syntes stort. Og det er nu, mens sensommerens varme stadig kan mærkes i luften, at det gælder om at holde fast og blive ved. Ved med at gå i vandet regelmæssigt, så kroppen løbende vænner sig til de køligere temperaturer. Inden efterårets kulde og blæst for alvor tager over og gør det endnu sværere at komme i.

Hold varmen i en Daneviking termobadekåbe

For at få det bedste ud af badeturen, skal udstyret helst være i orden. Det er for eksempel vigtigt at have mulighed for hurtigt at blive varmet op, når man kommer op igen efter en tur i det kolde vand.

Her er Danefæs serie af termobadekåber Daneviking et helt ideelt valg. Det kraftige og slidstærke termomateriale holder på varmen og holder vinden ude samtidig med, at det beskytter dig mod en mindre regnbyge. Badekåberne er ekstra forede med et lag fleece indvendigt, som isolerer og holder sig tørt hele tiden. Modsat andre typer badekåber, som har frotté på indersiden, der er et materiale, som suger vandet til sig, og derfor hurtigt kan blive koldt.

Termobadekåberne fås i flere forskellige farver, blandt andet den nyeste vinterbadekåbe i kraftig rød, som er en smuk farve, der lyser op i landskabet. Desuden findes de i sort, navy og rosa samt med to forskellige blomstermotiver; Mini Flower og Hemlock (billede øverst på siden).

Et kendetegn ved kåberne er også det ekstra ombuk ved ærmerne, som sikrer, at du med ærmet udfoldet kan holde varmen helt ud til fingerspidserne. Desuden har alle badekåberne store praktiske lommer, så du kan holde styr på dine ting, når du er på stranden.

 

Boost dit immunforsvar og få energi og overskud

Selvom det første gang måske kan føles som lidt af en overvindelse, så er det i dén grad værd at hoppe en tur i bølgen blå. For fordelene for dig som vinterbader er mange og kan høstes, hvis du bader flere gange fordelt over året. Det kolde gys giver for de fleste et ‘rush’ af en lykkefølelse, når endorfiner frigives i hjernen. Så du føler dig glad og godt tilpas resten af dagen og får mere energi og overskud.

Forskningen fortæller desuden om et øget immunforsvar hos vinterbadere, der bliver mere modstandsdygtige overfor infektioner og sygdom. Nogle forskere mener tilmed at kunne bevise, at vinterbadning forebygger type 2-diabetes og styrker hjertet på længere sigt.

Sikkert er det, at vinterbadning bidrager til din mentale sundhed og generelle velvære, da en tur i havet i dén grad er med til at nulstille systemet og hele kroppen. Man kan ligefrem tale om, at det kolde vand vasker hverdagens bekymringer væk og renser dig for alle de indtryk i dagligdagen, som kan give stress. Så du kan starte på en frisk med batterierne opladet.

 

Bliv en ægte viking!

Mange vinterbadere fortæller, at ’det kolde gys’ efterfølgende giver dem en varme i kroppen, som gør, at de sjældent fryser om vinteren. Alligevel kan det være rart at krybe i noget lunt, når man igen sætter fødderne på land. I Danefæs sortiment findes et bredt udvalg af uldsokker i varierende tykkelse. Når vinteren for alvor rammer, er det dog en god idé at vælge den helt tykke udgave. Som for eksempel Eskimo Grey fra Woolwear of Scandinavia, som giver intens varme og isolering. 

Som vinterbader – og viking! – skal man i det hele taget være forberedt på alt slags vejr og ikke lade sig begrænse af det. Det hører med til den samlede naturoplevelse, man får på de forskellige årstider igennem året. Gør gerne dét at vinterbade til en hyggelig og social ting, du kan mødes med dine veninder eller bekendte omkring. Så kan badeseancen eventuelt sluttes af med en kop varm te eller kaffe eller en skål suppe.

Vi fører derudover både termoflasker og termo-foodies til opbevaring og transport af madvarer. Så kan regn og blæst samt kolde vinde og snebyger bare komme an! Det lader en ægte viking sig ikke kue af...