Alt du skal vide om en Oeko-Tex® certificering

Alt du skal vide om en Oeko-Tex® certificering

Når du shopper hos Danefæ vil du måske lægge mærke til, at mange af vores produkter har en Oeko-Tex® certificering. Men hvad indebærer en Oeko-Tex® certificering helt præcist? Og hvad betyder det for dig som køber? Læs med her, og lær alt om Oeko-Tex® og fordelene ved at købe tøj med en Oeko-Tex® certificering.

Hvad er en Oeko-Tex® certificering? 

Oeko-Tex® er, kort sagt, verdens førende organisation for sundheds- og miljømærkninger af tekstiler. Når et produkt har en Oeko-Tex® certificering betyder det altså, at produktet er testet for skadelige stoffer og er godkendt ift. en række forskellige sundheds- og miljømæssige parametre. Oeko-Tex® har 18 forskellige testinstitutter i Europa og Japan, som tester og certificerer produkter. I Danmark står Teknologisk Institut for at udstede certificeringer både nationalt og til virksomheder i Sverige, Norge, Island, Letland, Litauen og Ukraine. 

Institutterne som er tilknyttet Oeko-Tex® har mulighed for at udstede en række forskellige certificeringer, alt efter hvilket produkt der er tale om. Disse certificeringer inkluderer bl.a.: 

 

Standard 100

Standard 100

Standard 100 er nok den mest kendte certificerings- og mærkningsordning af tekstiler verden over. Når en vare bærer Standard 100-mærket betyder det, at alle delene af varen er testet for skadelige stoffer. Det vil sige, at alt fra lynlås og knapper til sytråd og stof er testet og bedømt sikre for både miljøet og forbrugernes sundhed. Disse tests bliver foretaget af uafhængige Oeko-Tex® institutter på baggrund af et meget omfattende kriterie-katalog, som opdateres mindst en gang om året for at inkludere de aller nyeste, videnskabelige fund. Ifølge Oeko-Tex® er kriterie-kataloget, i mange tilfælde, mere omfattende end både dansk og europæisk lovgivning ift. skadelige stoffer i tekstiler. 

 

Made in Green

Made In Green 

Made In Green er et sporbart mærke til tekstiler og læder-produkter som ikke indeholder skadelige stoffer, og som er produceret under sikre og bæredygtige forhold. Produkter med et Made In Green-mærke har et unikt produkt-ID som giver adgang til informationer om produktionen såsom produktionsland og produktionsfaciliteter. 

 

Leather Standard

Leather Standard

Leather Standard er et internationalt mærknings- og certificeringssystem af læderartikler og -produkter som er testet og godkendt i henhold til Oeko-Tex®s kriterie-katalog. Lædervarer med denne certificering kan være alt fra beklædningsgenstande til accessories. 

 

Hvad betyder en Oeko-Tex® certificering for dig? 

Når du køber produkter med en Oeko-Tex® certificeringen betyder det flere ting for dig som forbruger. Først og fremmest betyder det, at du er med til at støtte de producenter og forhandlere der går op i, at deres produkter er bæredygtigt fremstillet og sundhedsmæssigt forsvarlige. 

Det betyder også, at du køber et produkt af høj kvalitet, som ikke indeholder stoffer der potentielt set kan være til skade for miljøet og dit helbred. En Oeko-Tex® certificering er især vigtig når du køber baby- og børnetøj, da børn ofte sutter på tøj og har tøj i munden, hvorfor det er særligt vigtigt at tøjet ikke indeholder skadelige stoffer. 

 

Bæredygtighed hos Danefæ 

Hos Danefæ går vi meget op i bæredygtig produktion og forbrug med omtanke. Derfor arbejder vi kun med producenter som overholder europæiske og danske standarder for bæredygtig og ansvarlig produktion. Alle vores producenter er BSCI-certificerede, og mange er dem er også Oeko-Tex® certificerede. 

Læs mere om vores historie og værdier på vores om os side.